Tidigare Förstasidor

Fiber på språng

Skriven i 17 januari, 2014 | Av : | Kategori : Tidigare Förstasidor | 0 Kommentarer

Nu är grävningen i full gång

 

Nu är grävningen i full gång där ute! Grävarna startade borta vid Lilla Lundby den 8/1 och har nu passerat Sälna.

Det har gått fortare än väntat, fiberrören bara flyger ner i backen!

Projektet flyter på i rask men kontrollerbar takt och allt ser ljust ut för Skånela fibers framtid.

Om man vill följa med på tåget så är det viktigt att man kommer ner till Gulan onsdagen den 22/1-2014 kl 18-21 och skriver avtal så vi får ihop så många som möjligt. Glöm inte att påminna grannarna runt om kring dig så dem också får vara med.

Är du inte medlem är det bara att klicka in och anmäla sig så är halva jobbet mot framtiden klart.

VIKTIGT! För dig som blev medlem under 2013 är det dags att förnya ditt medlemskap, detta är en enkel procedur. Det finns en förklaring på hur du gör under fliken ”Medlemskap”.

Så lite praktisk information: Vartefter som vi nu går fram med fiberschakten så lämmnar vi en rulle slang vid varje fastighet. För att veta hur mycket slang man ska lämna vid varje hus. Så är det bra om man har markerat var man vill att anslutningen på huset ska vara. Stakkäppar finns att tillgå av områdes ansvarig eller från föreningen, käppar kommer att finnas på Gulan på onsdag.
När grävaren har passerat så är det i princip bara att gräva ner slangen minst 20cm med ett grönt band uppepå. Slangen ska sticka upp minst 50 cm ovanför där man har tänkt att genomföringen in till huset ska vara.

Lämna en kommentar