Vad kostar en Fiberanslutning?

Att ansluta sig idag nu när vi bygger vårt Fibernät

Det är antal medlemmar/fastigheter som ansluter sig till föreningen som avgör hur låg anslutningskostnaden kommer att bli, desto fler medlemmar desto lägre!

Om du räknar efter vad du betalar för Telefoni, Internet och TV-Kanaler idag så kommer de flesta fram till att dom har tjänat in anslutningsavgiften på 3-5år. Se Exempel Kalkyl Här
(Samt ska du även tänka dig att de tjänster du får via Fiber är mycket bättre än de du har idag!) 

Kommer man kunna ansluta sig  framtiden?

Förhoppningen är att man kommer kunna ansluta sig i framtiden, dock kan man aldrig veta hur framtiden ser ut och hur vi väljer att driva vårt Fibernät. Men vi hoppas på att man kan efteransluta sin fastighet dock kommer det bli mycket dyrare eftersom bidragen finns bara nu i byggnationen av fibernätet.

En sak kan vi konstatera, att ansluta sig i efterhand kommer absolut bli dyrare än vad vi kommer få betala vid nätutbyggnaden p.g.a. bidragen finns nu och inte sen, man får själv anlita en entreprenör för att ta sig till ett kopplingskåp, en firma måste komma och blåsa samt svetsa fibern och sedan måste en leverantör koppla på er.

Samt att den efteranslutna ska även vara med och betala för stamledningen som redan är byggd eftersom det är inte bara den biten man själv bekostar som man använder utan man använder hela nätet som alla andra bekostat i byggnation och då ska även de efteranslutna betala en summa för att använda fibernätet.